Четири наказания получи пловдивчанин след отказа да бъде изпробван за алкохол. Той не е имал документи за самоличност, книжка и не носил договор за сключена застраховка. Мъжът бил задържан и осъден. Арестът е станал на 1 март, минути преди 5:00 часа, информира TrafficNews.

Пловдивчанинът бил със съпругата си на нощен бар. Тръгвайки от клуба обаче, той се качил на поршето си и потеглил. Само на няколко метра встрани имало позициониран екип на полицията, които провеждали спецоперация за контрол на движението.

Униформените спрели панамерата и поканили водача й да представи документи и да даде проба за алкохол.

Пловдивчанинът обаче отказал да бъде изпробван, като през цялото време се държал неадекватно и заплашвал полицаите, че ще ги разкарва по съдилища, докато се пенсионират.

Докато полицаите съставяли акт на водача и издавали талона за медицинско изследване, мъжът спрял преминаващо такси и се качил в него заедно със съпругата си, а поршето зарязал в средата на пътя. Наложило се полицаите да спрат таксито, а мъжът да бъде задържан.

След 24 часа в ареста, срещу пловдивчанинабило започнато производство. На същия му бил връчен акт за четири нарушения. Последвало и наказателно постановление, с което водачът се глобява с 2040 лева и му се налага административна санкция - отнемане на книжката за 24 месеца.

 Пловдивчанинът отнесъл санкцията си до компетенцията си до Районен съд, който я е отменил. Като причина магистратите са посочили, че не е доказано дали наистина мъжът е шофирал поршето или колата е била просто паркирана в близост до заведението.

Решението на Районен съд обаче е било обжалвано от страна на ОД МВР. Пред Административен съд са били представени видеозаписите от патрулката по време на акцията, както и GPS координатите на полицейските коли. Разпитани са били и свидетели, които са видели какво се е случило на 1 март през нощта.

Магистратите изцяло са дали вяра на доклада на полицаите и са игнорирали свидетелските показания на съпругата на шофьора.

Освен това според Административен съд, колегите им от Районен съд са игнорирали и необсъдили останалите събрани по делото доказателства.

Поради това магистратите са отменили решението на Районен съд и са потвърдили санкцията спрямо пловдивчанина.