Мястото, известно като „Завоят КАМШИК”, и този път взе своя данък. За щастие на всички няма сериозно пострадали и жертви. Поредна драма, граничеща с апокалиптичен ужас преживя още едно злощастно семейство, в чийто дом като че ли закономерно и периодично тежкотоварни камиони “стоварват” стоката си, пише kotelnews.com

Подобно на цунами, вълна от гранулирания насипен товар, превозван от обърналият се ТИР, връхлита двора и къщата. Оградата, входната врата, лозовата асма и предверието на странична постройка, рухват от тежестта на кабината и влекача.

Сред пушека и дима, които постепенно се раздигали, се видели гумите на обърнатия камион и разсипания на всякъде товар из двора на двете съседни къщи. В малка стаичка, където живее старица на 87 години, трудно се влиза след погрома и купчините изсипани гранули.Заварваме бабата в леглото в състояние на шок, успокоявана от свой близки, които разказват, че по чудо се е разминала със смъртта. Секунди преди да се случи инцидента, възрастната жена е станала и тъкмо е тръгвала да излиза, за да отиде по малка нужда. Собствениците на къщата вече губят надежда, разбирайки, че ужаса, който периодично преживяват техните съседи, вече е и в техният двор, твърди изданието.

Срещаме се и със семейството на първата къща след завоя “камшик”, където камионите като неканен гост често нахлуваха в имота им дори и в стаите за живеене. Отчаяни, обезверени и разочаровани от обещания за решаване на проблема, коментираме и припомняме в годините ужасните спомени.

Периодично на това място тежкотоварни превозни средства зрелищно се разбиват в оградата, връхлитайки и в самата къща. Като нетърпим и нечовешки те определят живота в къщата, където трудно се заспива, слушайки приближаващият рев на двигатели и вой на спирачки от камионите. За последните десет години Янка и Петър твърдят, че в имота им са станали над 20 катастрофи, като в пет от тях има и жертви.

Според официалната информация от бюлетина на РДВР Сливен: Пътно произшествие без пострадали затрудни движението по път І-7 /Петолъчката-Котел/ в района на село Мокрен.

На 20 октомври около 15,00 часа товарен автомобил „Волво“, управляван от водач на 24 години от град Варна, губи управление и причинява пътно произшествие- ремаркето се преобръща върху пътното платно, автомобилът нанася щети върху две сгради. Пробата  за употреба на алкохол на водача е отрицателна. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство. 

Пред KOTELNEWS кметът на населеното място Манол Христов обясни, че след всички постъпки, които са направени пред държавните органи, свързани с решаването на проблема с опасния завой и застрашената къща, все още няма ефективен резултат и поредната катастрофа е доказателство за това.

Парадоксално звучи и факта, че на това място в мирно време и на няколко километра от военния полигон „Ново село”, води една друга война, наречена Войната по пътищата, в която за съжаление се дават и жертви.