Притеснителна случка разказа жена в социалната мрежа. Соня Попова твърди, че вчера е станала свидетел на грозно отношение на шофьор, спрямо деца с увреждания в Асеновград. Тя е била в колата си, когато вижда поведението на мъжа. Той си позволил да избута силно дете в инвалидна количка, а друго е ритнал.

Жената излязла от возилото си, за да се намеси. Соня е подала сигнал официалната форма за сигнали на община Асеновград.

Ето и нейния разказ:

„Здравейте! Не съм от Асеновград, но поисках да вляза в групата за да изразя възмущението си от случката на която днес станах свидетел.

Днес по обяд паркирах зад болницата в близост до детския център за деца с увреждания. Още не бях излязла от колата, когато пред мен паркира бус на центъра, шофьорът слезе отвори вратите на буса и дечицата започнаха да слизат.

Свали едно детенце в инвалидна количка и с един замах го засили към двора. Последното детенце-нисичко и явно със синдром на Даун се опита да помогне на шофьора да затвори вратата на буса, но явно не му се отдаваше. Тогава шофьорът вдигна крак и свирепо изрита момченцето.

Надух клаксона, за да го спра да продължи деянието си, слязох от колата и го попитах защо го рита. Той се озъби и попита: "Ти видя ли, че го ритам?". Отговорих му, че видях, той отново попита дали съм видяла и тогава вкупом, в хор се обадиха невинните душички, които беше разтоварил и в един глас казаха: "Ритна го".

Съжалявам, че не реагирах навреме и не заснех шофьорът, но от служителка на центъра, която беше там разбрах, че ще има още един курс. Междувременно се свързах с директорката на центъра, която отсъстваше и която поясни, че техният шофьор отсъства в момента и това е шофьор на общината.

Друга служителка каза, че този шофьор е известен с арогантното си и груба отношение към децата. Знаела, че е бивш полицай. Изчаках вторият курс на буса и го заснех, но този път шофьорът не слезе. РВ 2142НС.

Бива ли така, питам. Та тези деца и без това са наказани от съдбата. Да биеш малко дете, което не може да се защити. Оставям на Вас да прецените и на Бог да реши какво заслужава този човек! Описала съм случая в официалната форма за сигнали на община Асеновград."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук