От "Топлофикация Перник" категорично заявиха, че няма да оставят перничани след аварията от днес. Ето какво още казаха от дружеството:

"Най – важно, е че овладяхме аварията.

Във връзка с възникналата аварийна ситуация с дигата на шламохранилището в пернишкия квартал "Калкас", бихме искали да информираме гражданите на Перник, че бе засегнат участък от около 3 метра от дигата. Гарантираме, че сме всички необходими предпазни мерки. За сега овладяхме ситуацията.

Чрез багери и самосвали успяхме да укрепим спуканата дига на шламохранилището и изтичането на вода е спряно. Екипите продължават работа, за да отстранят проблема цялостно.

В този момент най – важно е да се справим с проблема възможно най-бързо, за да предотвратим по – тежки последствия.  Разбираме тревогите на хората, няма да оставим бедстващи. Ще направим всичко необходимо.

Благодарим за съдействието на кмета на Перник Станислав Владимиров,  на пернишката община и на всички други държавни органи за изключително бързата реакция. 

Изразяваме дълбокото си съжаление за причинаните неудобства и се надяваме с общи усилия да решим максимално бързо проблема.

Още веднъж благодарим на всички перничани и предприятия в района, които се включиха, за да се реши проблема с възникналата ситуация. 

Когато перничани сме заедно, можем да се справим с всичко!".