Това ли е най-евтиният апартамент в Бургас? Той може и да е малък – боксониера в стар блок в района на Пети километър, но цената определено впечатлява – само 25 хил.лева. По-скъпи са дори циганските къщи в сърцето на гетото в Кумлука. Жилището е на третия етаж, а към него има и 15 кв.м. таванско помещение, което се намира непосредствено над апартамента, пише "Флагман".

Имотът се намира в перспективна зона за градско развитие – Пети километър, където следващата година ще се направи новият обход на Бургас, а от известно време се проектира изцяло нов квартал в тази посока. Очаква се след време този апартамент да не е на така безлюдно място, а в центъра на нов комплекс.

Жилището се продава от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове към ВиК Бургас, установи проверка.

Първият проблем е длъжникът – Веселина Гинева – жестоката учителка, която остави мъжа си – уважаваният технолог от Нефтохимическия комбинат инж. Димитър Миразчиев да умре в адски мъки, а след това захвърли трупа му в парк „Езеро” и повече от година лъжеше, че е жив и вземаше пенсията му. 

Вторият проблем е, че апартаментът е наследствен имот на Веселина Гинева, но с доживотно право на ползване от майка й Радка Гинева. Т.е. – купувачът, ако изобщо се появи такъв, ще закупи имота заедно с бабата и реално ще може да го ползва след смъртта й.

Това изглежда е отказало всички участници в първия търг, заради което сега е обявен втори с 20 % по-ниска цена.