Черната вест за самоубийството на 34-годишния Иван Гълъбов шокира колегите му от доброволния отряд към ПСС. Те споделиха, че е бил перфектен спасител, изключителен професионалист и се е включвал активно в редица акции.

Не е давал никакви признаци да е притеснен или депресиран. Бил е запален планинар.

След контузия миналата година за известно време не се бил включвал в спасителни акции, но е искал тази година да продължи да работи като доброволец, пише struma.bg.

Потресени от фаталното му решение са и жителите на Добринище, откъдето е родом младият мъж. Те споделиха, че е много добър и отзивчив. До преди няколко години живеел в Добринище. Преместил се в Банско заедно със съпругата си, след като си купили апартамент, но редовно посещавали близките си в курортното градче. Там Иван има и баба. Двамата заедно събирали шишарки в планината и ги предавали на местни фирми, които работят на външния пазар.
 
Не е ясно какво е принудило Иван Гълъбов да сложи край на живота си. През последните години той е изгубил най-напред майка си, която е била болна от тежко заболяване, а след това и по-малкия си брат, който загинал в катастрофа.

Иван Гълъбов ще бъде погребан в родния си град Добринище.

Както БЛИЦ съобщи, младият мъж сложи край на живота си навръх именния си ден в Банско. Той е открит, увиснал на бесилото, в една от стаите на жилището си в Банско, където живее заедно със съпругата и двете си невръстни деца, които са в детска градина.

По непотвърдена информация той е открит от съпругата си. Въпреки шока младата жена успяла да пререже въжето и да потърси помощ. За жалост пристигналите на място медици само констатирали смъртта му.