Известният санданчанин Валентин Лумпаров, на 65 г., е починал в САЩ, тъжната вест покруси многобройните му приятели и близки в курортния град, съобщава struma.bg

Вчера сутринта неговият съсед и приятел Григор Солунов потвърди, че е разбрал за смъртта му и разстроен сподели: „Бяхме много близки, израсли сме с Вальо заедно от 4-5-годишни.

Той бе широкоскроен човек и много умен. Казаха ми, че е починал в САЩ, където живеел и работил от близо две години. Няма да има погребение в Сандански, очаква се тялото му да бъде кремирано и след това да се положи в гробищния парк на Сандански”.

В. Лумпаров е роден през 1954 г., в града го помнят като  директор на Младежкия дом, а по-късно и като председател на народно читалище “Отец Паисий 1919”.

Преди промените е бил комсомолски секретар в града. До заминаването си за САЩ много често Вальо можеше да бъде видян да кара любимия си велосипед по централната търговска улица в Сандански, обичаше да отсяда в кафенето в сградата на Дома на културата, споделят приятелите му.