Пожар унищожи снощи хале на частната зеленчукова борса край петричкото село Кърналово. Изгоря и хладилно ремарке на товарен автомобил, влекачът е спасен, няма пострадали хора, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Четири екипа пожарникари от Петрич и Сандански гасиха огъня, сигналът за който е подаден в 21.36 ч. 
 


Изгоряла напълно е част от халето с площ 800 кв.м., с над 12 клетки, както техника-компютри, климатици, стока-внос от Гърция, касови апарати, фактури за произход на плодове и зеленчуци. В 9 ч. започна оглед от полицията, причините за пожара се изясняват.

Извънредно! Невиждана огнена стихия в с. Кърналово ВИДЕО


 
"Снощи дойдохме на място около 21,30. Имаше доста хора, пожарникари и полиция, които се грижиха за безопасността на хората, опитващи се да спасят продукция. Пожарникарите овладяха положението и с помощта на екип от Сандански. Има изгоряла стока за стотици левове. Нямаме информация от какво е тръгнал огънят“, каза кметът на село Кърналово Николай Златков.


 
"Шашнат съм и не знам нищо. Не знам колко са загубите, трябва да ги смятам. Надали има опит за умишлен палеж. Нямам застраховка, стоката е временна. Имам договор за наем, който е изгорял в склада“, каза един от наемателите на склада Румен Дамянов. Той има още едно хале, което за него остава единствено препитание.


Първи подробности за огнената стихия до Петрич, хората са в ужас ВИДЕО
 
Спасени от пожара са четири товарни автомобила и съседно складово помещение. При инцидента няма пострадали хора и служители на РДПБЗН-Благоевград. Причините за пожара са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство, съобщават от полицията.
 


Край Кърналово има две борси: частна, на която се предлагат плодове и зеленчуци - предимно внос от Гърция. На държавната борса в съседство с горялата се предлагат зеленчуци българско производство.