Нелеп инцидент с първокласничка от ОУ „Найден Геров” в жк. „Меден рудник” в Бургас притесни сериозно семейството на Калин Кирязов, пише Флагман.

Кракът на 7-годишната му дъщеря Непал Кирязова е пропаднал в една от шахтите в двора на училището, намиращи се точно под прозорците на сградата. По-притеснителното в случая, което изкарало таткото извън релси е, че госпожата от занималнята решила, че няма нужда да уведомява родителите за случилото се.

Инцидентът е станал вчера, в следобедните часове, когато малката Непал и съучениците й бягали из двора на училището, докато били в междучасие. В един момент обаче от играчка станало плачка.

Кракът на детето пропаднал в една от шахтите, на която умишлено били отрязани решетките, за да се чистят по-лесно боклуците. Госпожата от занималнята веднага се втурнала да помогне на пострадалото дете, като преценила, че крачето на Непал е добре и дори не я завела до училищната медицинска сестра.

„Деца са, разбирам, че падат, удрят се, но да не ни уведомят какво се е случило, е просто недопустимо. Госпожа Ферариева е опитала да потули случая, била преценила, че щом нямало кръв, нямало нужда от медицински преглед, нито да ни съобщи, че е имало инцидент. Ако няма домашна или не слуша в час веднага ще звънят на пожар. Това е неглижиране на проблема”, разказа Кирязов.

Решетката била умишлено нарязана по този начин, за да се почистват по-лесно боклуците,
но безопасно ли е за децата

По думите й нито класната ръководителка на първолаците, нито директорът на училището са били запознати с инцидента. От ръководството на школото обяснили, че решетката на шахтата била нарязана, за да може по-лесно да се почиства пространството, но заявили, че веднага ще бъдат взети мерки, както и спрямо госпожата от занималнята, която според семейство Кирязови е реагирала непрофесионално като педагог.

Днес Непал отново е на училище. Кракът й е посинен, има ожулвания по прасеца, но се чувства добре, казаха от семейството.