Жената говори за усещанията по време на клинична смърт след автомобилна катастрофа. Това съобщава английското издание Express.

Жената на име Вяра имала инцидент в Ирак. След като жертвата се събудила в болницата няколко дни по-късно, тя каза, че по време на клиничната си смърт изпитала неразбираемо чувство.

Фейтс заяви, че е видяла безжизненото си тяло и останките на кола, след което е отишла, както смятала, към небето. Тя написа за чувствата си във Фондацията за изследване на отвъдното: „Разгледах всичко отгоре. Видях тялото си покрито с кръв и хора, които се опитаха да го извадят от колата “.

„Всичко, за което пиша, не може да бъде описано с думи. Бях заобиколена от ярка светлина. Беше толкова спокойно, топло чувство, че хората, живеещи на земята, просто не могат да си го представят. Беше толкова красивж, колкото цветовете на дъгата, но много по-ярка. Бях заобиколено от пейзаж от зелени хълмове ”, каза Фейтс. Тя отбеляза, че е чула спокойна музика, която не приличала на нищо, което е чувала преди.

Някои изследователи смятат, че подобни видения са научно обясним феномен, който не е доказателство за задгробен живот. Д-р Сам Парния от Медицинското училище в Лангон в Ню Йорк, САЩ, обяснява: „Хората описват усещането за ярка, топла, гостоприемна светлина, която ги привлича към тях. Те описват усещането за среща с починали роднини. Често казват, че не са искали да се върнат назад, тази светлина ги привлича като магнит “.

Според Парния мнозина описват усещането да бъдат откъснати от телата си и да наблюдават лекарите и медицинските сестри, работещи върху телата им отвън. Според учения има научно обяснение за тази реакция: мозъкът се сканира като опит за оцеляване.

Неврологът Кристоф Кох, президент и главен учен от Института за изследване на мозъка на Алън, също е склонен да приписва посмъртните преживявания на естествени мозъчни механизми, а не на свръхестествени причини. „Смъртта настъпва в резултат на необратима загуба на мозъчна функция. Когато в мозъка липсва приток на кръв (исхемия) и кислород (аноксия), пациентът припада и неговата електроенцефалограма става плоска ”, казва Кох.

Превод: БЛИЦ