Бус пропадна във внезапно зейнала дупка в асфалта в Шумен, а в Русе лека кола потъна в необезопасен участък в центъра на града. И в двата случая причината е лошо изпълнени ремонти.


В Шумен бусът пропаднал, докато преминава по улицата, след като заредил магазин наблизо.

Неочаквано зейналата дупка погълнала една от гумите му, уточнява БНТ.

Инцидентът станал близо до водопроводна шахта и за да излезе от там му помогнал екип на ВиК. Улицата е асфалтирана наскоро с идеята да стане част от синята зона за паркиране.

В Русе на улица, където "Топлофикация" е подменяла тръби, също внезапно се отвори дупка, в която попадна служебен автомобил на близкото заведение.

"Сменяха тръби, пясъци слягаха и камъни. Може би от това е улегнало. Недобре свършена работа, според мен. Може би трябваше да го оградят, за да няма инциденти.

След инцидента от Община Русе изпратиха служител, за да огради опасното място. Хората в района обаче останаха учудени от свършената работа", споделя Полина Станева, която е собственик за ресторант.

"Не е добре, защото това нещо може да пропадне всеки момент. Нито е асфалтирано отгоре, нито има обозначение, че е правен ремонт", казва пък Валентина Симеонова.

Според изпълнителния директор на "Топлофикация" инж. Севдалин Желев след ремонта камъните са били трамбовани с валяк, но от дъжда участъкът е улегнал.

Малко след инцидента екип на дружеството отново беше на място, но освен, че запълни дупката, постави и ограждения, за да не стане отново произшествие.