Полицията започна разследване на смъртта на баба от село Полена, починала в благоевградската болница. Образувано е и досъдебно производство. 

В четвъртък във 02 РУ – Благоевград е получено съобщение, че на 6 май с разкъсно-контузни рани по ръцете и краката във ФСМП – Симитли е постъпила за преглед 88-годишна жена от с. Полена, община Симитли, която е настанена за лечение в МБАЛ – Благоевград, но в сутрешните часове на 16 май  е починала, съобщиха в четвъртъкот полицията.

Пострадалата Ружа Шопова била открита в безпомощно състояние в дере край село Полена на Гергьовден.

„Бабата беше с множество разкъсно-контузни рани по скалпа, ръцете и краката, но беше контактна. На 7 май я приведохме в операционната. Проведено беше интензивно лечение, но след това тя изпадна в кома“, заяви за struma.bg завеждащият отделението по реанимация в МБАЛ – Благоевград д-р Росен Стойчев.

„Дали бабата е била нахапана от кучета, каквито съмнения витаят, със сигурност ще стане ясно от аутопсията, но раните в никакъв случай не са били от падане”, добави д-р Стойчев.

Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на възрастната жена, която е възложена на съдебния медик д-р Яни Златин. За случая е уведомена Районна прокуратура –  Благоевград и е образувано досъдебно производство.