Звуците на Менделсон огласиха малко преди обяд новата Градска градина в Пловдив, където от сутринта се разнася музика от откритата сцена. 

В любов и вярност се врекоха Христина и Георги на фона на централния фонтан с 20-метров стълб. Това е първата сватба в парка, а за утре на същото място още три младоженски двойки ще сключат граждански брак", разказа пред "Марица" Чудомира Пинджева, директор на ОП Радостни обреди”.

Зам.- кметът на район "Централен" Румяна Толова също дойде на церемонията.


"Градината е много красива, затова я избрахме за тържеството", сподели младоженецът. На въпрос как да се нарича обновеният парк - “Иван Вазов” или Дондукова градина, отговори, че и двете имена са хубави, най-важното е, че паркът е чудесен. А булката допълни - и да се пази.


Градината е препълнена с хора, въпреки хладното време, и сякаш целият град се е изсипал в този зелен оазис. 

“Много е красиво, за всички има по нещо. Името на парка задължително трябва да е “Иван Вазов”, заръча на общинските съветници Денка Атанасова, поседнала на една от пейките. Разказа, че е родена в Пловдив и ката малка е играела в парка.

“Много е хубаво част от ул “Христо Г. Данов” да стане пешеходна, но да има голям паркинг на шест етажа до Щаба на армията”, препоръча и Ивайло Димов.

Детска глъч се носи в целия парк от двете детски площадки с катерушки, пързалки, къщички, батут. Малчуганите се редят на опашка пред уредите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук