Пропускателен режим се въвежда в ромския квартал "Надежда“ в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

Към пропускателен режим в квартал "Надежда“ се преминава заради множеството сигнали за струпване на хора и с цел опазване на обществения ред и намаляване на движението.
 
Кметът Стефан Радев е поискал от МВР постоянно присъствие на полиция в квартал "Надежда“ и селата Сотиря и Тополчане.

Крути мерки: Кметът на Бургас иска да затвори града!

МВР, със съдействието на Общинска охрана, следят за спазване на заповедта на министъра на здравеопазването.
 
Община Сливен засилва информационната кампания сред ромската общност за опасността от заразата и мерките, които хората трябва да предприемат.
 
Продължава дезинфекцията през нощните часове на детските площадки, пазара, спирките и други, като тази нощ е извършена дезинфекция и в квартал "Надежда“. Вече са обработени и ще продължат да се обработват контейнерите за битови отпадъци. Предстои и измиване и дезинфекция на основните булеварди в града.
 
Вече са разкрити 2 телефона за консултация с психолог. Днес се разкрива още един. Разкриват се и 5 номера за връзка с медицински сестри за консултации относно коронавируса.

Това е ЗАПОВЕДТА за тотална карантина на Банско, никой не може да напуска дома си, освен за...

Всички сигнали за нарушения от предприятия по мерките се изпращат до РЗИ.
 
С цел ограничаване на движението на възрастни хора от 19 март, четвъртък, временно се прекратява продажбата на билети на цена от 20 стотинки за градския транспорт, както и безплатните пътувания.
 
Към момента няма потвърден случай на заразен с COVID-19 на територията на Община Сливен. Въпреки това кметът Стефан Радев призовава жителите да не излизат навън, освен ако това не е наложително. Община Сливен призовава също, с цел да се опазят живота и здравето на хората, да работят само аптеките, хранителните магазини и дрогериите.