Старичка съветска кола, проядена от ръжда, забелязана по улиците на наш град остави водач без думи. Той споделя и за близката среща в социалната мрежа Facebook, където ситуацията предизвиква серия от коментари и разнопосочни мнения.

На кадрите, заснети във Варна, се вижда червена "Лада", по която времето е оставило следи. По част от машината боята е изпадала, показала се е и сериозна ръжда. "Без коментар", пише Валентин Д.

Независимо от това машината вярно служи на своя собственик и върши мисия, заради която е и създадена. Разпространената гледка обаче разделя варненци.

Някои не виждат нищо нередно в това машината да се движи по улиците на страната, ако е водачът ѝ е спазил разпоредбите и е платил всичко дължимо. В подкрепа на своята теза хората пишат, че всеки кара това, което може да си позволи. Но за други външният вид на автомобила буди въпроси.

"Хора, какви са тия постове? Не разбрахте ли, че в България така се живее", пише Йордан И.

"Те и другите (коли - б.а. ) са така, но са китосани и боядисани", коментира Илиянка С.

"Да, но не пуши като по лъскави, "колежки", смята Веселин С.

"Гледайте си своята паничка" , призовава друга варненка.

"Какво ли е техническото състояние", чуди се мъж.

Над половината коли по пътищата на страната са на 20-годишна възраст, с което страната ни се озовава на първото място по най-стар автопарк в Европа. До 1 май тази година у нас се водят на отчет 3 911 975 превозни средства – леки и лекотоварни коли, автобуси, камиони, багери и други машини. Автомобилите са с около 500 000 по-малко – 3 452 253.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук