48-годишен мъж от Поликраище опита да се самоубие, като надяна кабел около врата си, за да се обеси в дома си, пише „Борба“.

Ужасното деяние се случва около 04:00 часа във вторник в горнооряховското село Поликраище. Мъжът се прибрал от работа и вместо да си легне да спи, предприел опит да сложи край на живота си.

Съпругата му обаче се усъмнила, че нещо лошо се случва, и отишла да провери.

Жената се натъкнала на втрещяваща гледка – мъжът й бил увиснал на кабел, с който направил примка около шията си. В ужаса си намерила сили да го повдигне и започнала да крещи. Двамата им синове веднага се притекли на помощ и срязали кабела.

Не е ясно колко време 48-годишният мъж е прекарал в това състояние, но след като го смъкнали, от примката лицето му било посиняло, не бил адекватен и получил сериозни синини по врата.
Семейството опитало да го свести, но осъзналo, че се налага медицинска намеса.

Около 05:00 часа е подаден сигнал на телефон 112 и на адреса отива екип на Спешна помощ Горна Оряховица. Здравните работници преценили, че се налага обстоен преглед, и транспортирали мъжа до амбулаторията на филиала в МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

По непотвърдена информация, 48-годишният мъж работел във фурна за хляб и от известно време имал проблеми с шефовете си. Предположението на близките му е, че именно заради тези тревоги е направил опит да се самоубие.