Петя Дикова много внимава да не повреди бебето си, видяха очевидци. Бременната водеща на „Култ” крачи бавно-бавно по заледените и хлъзгави софийски тротоари, защото не иска да падне и да контузи зародиша в утробата си. Заченалата за сефте 34-годишна щерка на Сашо Диков и Аня Пенчева все още няма издут корем, но движенията й са тромави като на мечка, пише "Уикенд".  

Онзи ден Пипи излязла от сградата на Би Ти Ви точно в 12.00 ч. Тя говорела по телефона с приятеля си – поета Илиян Любомиров, и с усмивка на лице му обяснявала, че е усетила как бебето рита под пъпа й. Към ресторанта, в който щяла да обядва, първескинята вървяла със скоростта на немощна старица. Тя забързвала ход само на местата, на които снегът бил добре изчистен от тротоарната настилка.   

С едната си ръка Петя държала джиесема си, а другата бе мушнала в джоба на топлото си кожухче и през подплатата милвала корема си. Вместо дамска чанта на лъкътя й висяла розова пазарска торба, от която се набивала на очи логото на компанията за бельо. 

Както е известно, водещата на „Култ” е бременна с момченце. По настояване на бъдещия татко при раждането си бебето ще получи името Александър. Така мъникът хем ще носи първата буквичка на баба си Аня, хем ще е кръстен на дядо си – хлевоустия спортен и политически журналист Сашо Диков. 

Злите езици твърдят, че Илиян Любомиров избрал това име за сина си, защото искал да се подмаже на тъста и тъщата си. Поетът имал голям респект от актрисата и Стажанта, твърдят хора от обкръжението му.