Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес с вокала на легендарните рок банди на Ингви Малмстийн, „Талисман” и „Джърней” – Джеф Скот Сото. Певецът с уникална бленда на гласа гостува в кабинета на кмета по негова покана, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
По време на разговора стана ясно, че рок легендата възнамерява да снима най-новия си клип в Бургас. Джеф Скот Сото веднага получи покана от Димитър Николов да заснеме няколко кадъра от видеото в неговия кабинет. Звездата на музикалната рок – сцена одобри идеята на кмета и го попита на каква възраст е Бургас и дали в неговата история е имало по-млад градоначалник от Димитър Николов.
Знаменитият вокалист разказа за желанието си да доведе в Бургас своите лични приятели – Глен Хюз и музикантите от „Юрап”, за да направят заедно един незабравим спектакъл за гражданите и гостите на Бургас. Най-рано това може да се случи догодина, спомена той.

На срещата стана ясно, че куфарът с дрехи на певеца не е пристигнал още от летище София. Кметът Николов подари на своя гост тениска на Община Бургас и обеща да го направи почетен гражданин на Бургас. Реакцията на градоначалника бе съвсем навременна, тъй като стана ясно, че сърцето на певеца е пленено от бургаско момиче и той смята да закупи свой апартамент в бургаския комплекс „Зорница”.
В края на разговора кметът подари на легендарния вокалист билет за Националния конкурс „Бургас и морето” и албум със стари снимки на града. Джеф Скот Сото се зарадва много на пропуска за концерта и разгледа с нескрит интерес снимките, показващи историята на Бургас.
Звездата на световната музикална сцена има над 60 албума с негово участие зад гърба си. В тях изпълнителят си партнира с редица невероятни китаристи и музиканти – „Ван Хален”, Аксел Руди Пел, Браян Мей от „Куин”, Глен Хюз, басист и вокалист на рокдинозаврите „Дийп Пърпъл”, с когото са лични приятели и много др. Въпреки участията му в тежки метъл и хард рок - банди, певецът предпочита по-мелодичните и солови изпълнения. В последните години Джеф Скот Сото развива солова кариера. /БЛИЦ