Предлагаме ви новите коментари на Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Джена с театрална ондулация…


Ако можеше да коментирам Джена в този и вид чрез народна песен, може би нещата щяха да звучат така: „Джена си коси виеше, над фендиеви ми блузки…Най ми е Джена сбъркала, сбъркала, още объркала.” И ще се аргументирам с очевидното. Певицата и обичана от мен звезда, е избрала прическа  с каквато в цивилизованите общества отиват на бал или опера. Съответно- съобразено с правилната рокля, наметка или друго, подобаващо на повода. Но с блузка на Фенди, обрината от логото на марката, с кафяво- керемидено-тухлено- тиквена  основа- истина ви казвам- не го възприемам. А погледа не ви ли изглежда, като на някого с когото искате да си кажете : „Ти мен, уважаааш ли ме…”


 

Богданска и Петканов трупат пачки на гърба на 10-дневния им син! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кеца в лош моден сезон.

В стил „Щом звънеца бие…”, сякаш, че  с магия, Васил Найденов „оживява” в чудодеен маг, превъплътил в костюм скуката на вековете. Не зная за кого, кога и как е позирал певецът, но тук долавям известна съпротива между позата и облеченото. Васил сякаш е бил заставен да облече това и само от възпитание не е запокитил всичко  по пода. И може би ще се съгласите с мен, че Кецът изобщо не е попаднал на точния стил. На всичко отгоре панталонът е широк и дълъг, сакото изглежда тясно а частта под брадичката скъсява врата и звездата е като затисната в тази си част. Много по-добре и модерно би стоял един компрес от индийски шал в патешко жълто и мъниста отколкото мрачните текстилни обятия. За човек прекарал живота си в дънки, това може да се счита дори за изтезание…
 

Златна Малинка за … Малина.

Удивителен кадър, в който Малина надминава себе си по ярост в подготовката. Косите са пуснали сирените си в различни посоки, все едно е втори юни, точно по обяд. Някъде по икиндия обаче, ако така мога да провъзглася деколтето на певицата, се случват метални събития, подходящи за отпадъчен ресурс от филм на Лукас. Синджирите са плъзнали като морбили във всички краища на тази уютна женска част, разположили са се с удобството на паяжина, леко разтресена, но привидно готова да улови в параметрите си каквото трябва. Червената кожа плиска настроение към съзерцателите на това чудо, способно да си издейства собствена Златна Малинка. Става дума за гащеризона, така категорично и знаменосно изпъкващ на фона на звездната госпожа. Ръцете са позиционирани така, сякаш на червения килим са застанали Лили и Данчето и нито една не искаща да отстъпи предимството си.

Сашо Кадиев сериозно го закъса със здравето! Посред нощ майка му по спешност го… (СНИМКИ)
 

Хътчин води по точки в зелено.

Бизнесдамата и меценат Мая Хътчинс освежи лежерния моден живот на столицата. Тя се появи  в изкусителна рокля, с коси колебаещи се между залез и изгрев, с бижута на графиня на парти на приятел и остави кавалерите удовлетворени от красотата и. Оригиналната кройка, напомняща орнаменти на арт деко, възвеличава аристократичните черти. Острите линии провокират усещането за ярост но тя е  овладяна в мил сексапил. Хътчинс, чиито живот преминава между България и Великобритания, борави умело с грима и няма съмнение, че е имала съдействието на добри ръце и поглед за подчертаване на оригиналното и лице. Мисля, че е време към дамата да тръгнат всички закъснели покани за приеми, балове и ухажване!
 Щерката на покойния Шарлопов изненада всички майки с това, което написа (СНИМКИ)

Галин залита в каре и брилянтин…

Винаги съм харесвал израза, че някой си имал перо в…сещате се. А наш Галинчо има перо на ревера си- един реверанс към мъжката мода, все още достояние само за смели мъже. Перото освен това е  синьо  и може да е долетяло от епохата на Синегушка, позната ни от Съпротивата и Ало, ало. Ало, ало искам да кажа и на певеца, съчетал каре с шарките на риза, нямаща нищо общо с представите ми за добър стил. Сякаш вече ми липсват впитите дънки на младежа, прилепналите блузи и подсилените с фотошоп черти. Визията може да се причисли към абитуриентските каталози на едно близко минало, но в никакъв случай не ми нашепва за настояще и бъдеще поне по отношение на модата. Гарвановите коси рецитират как Гарван грачи, грозно, зловещо, но очите омекотяват до известна степен този цитат. Те гледат като от портрет на Ботев- силни и дълбоки от стената на славата в някоя забавачка.