Истински рай за окото в морето на знания предложи във вторник вечер предаването "Последният печели" по БНТ. 

Водещият Орлин Горанов анонсира специално издание, а в студиото покани следните хора:

Двукратният победител в мини шампионатът на "Последният печели" - Галин Ганчев, 25-кратният победител Димитринка Илиева, 18-кратният победител Атанас Атанасов и легендата в телевизионните формати 17-кратният победител Симеон Димитров.За епичната битка липсваше само Мартин, но заради изявите му в друга конкурентна медия и предаването, той не е бил поканен. 

Горанов анонсира и наградата за епизода, а именно почивка за двама в роден зимен курорт. Димитров пък побърза да каже, че жадува за победата, защото именно благодарение на предаването за знания е срещнал голямата любов.

Първият верен отговор естествено бе даден именно от Симеон и бе свързан с историята и Балканската война от 1912 г.

БЛИЦ припомня, че освен с култовите си изяви в "Последният печели" Димитров блесна и в предаването на Нова телевизия "Голямото преследване".

Битката започна много оспорвано, а Симеон, Димитринка и Галин моментално започнаха да се надиграват. Още след първи кръг зрителите се разделиха с Атанас, който успя да касира в актива си едва 35 точки.

Вторият кръг не бе много оспорван - Галин буквално смая със знания и събра внушителните 515 точки. Култовият Симеон Димитров за малко да отпадне, но последният въпрос от втори кръг успя да го задържи в играта, като с него отстрани 25-кратната шампионка Димитринка.

Все пак Димитров бе изправен пред кауза пердута, защото имаше да наваксва повече от 400 точки от конкурента си.

"Щеше ми се да избера и шестте сфери, уви, мога само три", каза Димитров в началото на трети кръг, с което разсмя всички в студиото.

Въпреки че се бори достойно, Симеон загуби този път.

На изпроводяк Симеон не остана безмълвен:

"Радвам се, че се изправих срещу Димитринка и Атанас Атанасов. Срещу Димитринка може би взех своя реванш. Галин просто ни изненада. За мен това е едно огромно признание, радвам се, че стигнах дотук", заяви той и взе подаръка си книга и ваучер за книги.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук