Зрителите видяха най-хазартния играч в „Стани богат“. Става дума за Димитър Солаков, който показа страхотни знания и завидно спокойствие, пише Вихрогон.

Той се занимава с фотография и видеа, участва и в ултрамаратони с пресечено бягане. Живее във Вонеща вода, където е роден и Филип Тотю, а мустакът на участника наподобяваше именно легендарния такъв на революционера.

В публиката бе и бащата на Димитър – големият български художник Недко Солаков. В началото Ники Кънчев разкри, че се познава отпреди и с двамата.

Участникът премина като на шега през няколко въпроса и до последно не пожела да заключи нито една сума.

След стартовите пет питания за 500 лева първото по-сериозно бе „Кой е известен като „баща на атомната бомба“?“ – Самюъл Колт, Алфред Нобел, Робърт Опенхаймер или Джон Браунинг. Той категорично посочи вариант №3 и продължи напред.

„Какво означава на руски език името на дуета, в който започва кариерата на ирландската изпълнителка Ройшийн Мърфи?“, бе следващото питане, а опциите тук – Мляко, Крава, Море и Полунощ. Участникът отново не се поколеба и се изкачи нагоре в играта, избирайки „Мляко“.

Осмият въпрос бе „На кой гръцки остров според митологията са родени Аполон и Артемида?“. Възможните отговори, които Ники Кънчев му даде, бяха Лесбос, Миконос, Крит и Делос. Димитър веднага изключи Лесбос, а след това и Делос, но реши да си помогне с жокер „50:50“. На екрана обаче останаха точно двата, които той отхвърли. Все пак избра Делос и се изкачи на горе по таблицата с въпросите.

Този за 3000 лева бе „Как се нарича днес страната, открита от Колумб, чийто девиз е „Цъфтя под сянка“?“ – Перу, Куба, Белиз или Бразилия. Той изключи Перу и Бразилия и реши да рискува, посочвайки Белиз.

Това се оказа верен отговор и Митко продължи напред. Любопитното е, че тук Ники Кънчев се пошегува, че участникът отпада, но след секунди му каза – „верен отговор“. „Чакай, да спрем с шегичките, че баща ти е на години. Да не изгубим един голям артист“, каза след това водещият с усмивка.

Така се стигна до 10-и въпрос: „Какви са претендентите в конкурса за красота „Крал Абдулазис“ в Саудитска Арабия с награден фонд над 57 милиона долара?“ –

Кози, Камили, Кучета или Неомъжени саудитки. Солаков първо изключи козите, после жените, а накрая и кучетата, насочвайки се към камилите, което му звучало най-логично. Тук той отново не ползва жокер и рискува директно с този отговор, а Кънчев го зарадва, че е постъпил правилно – 5000 лева.

Участникът стигна до въпрос за 10 000 лева с два жокера и бе категоричен, че отново не иска да заключва втора сигурна сума.

„От кого Робърт де Ниро „краде“ култовата си реплика „На мен ли говориш“?“, го попита Кънчев, а опциите, които му даде, бяха Мик Джагър, Брус Спрингстийн, Аксел Роуз и Уили Нелсън. Димитър отхвърли категорично Аксел Роуз, след което и Уили Нелсън, като се насочи към Мик Джагър.

Все пак реши да се обади на приятел – Иван Димитров от Велико Търново, който обаче не успя да му помогне.

Така Солаков повика и баща си от публиката. Той го насочи към Мик Джагър и синът му се довери. За тяхно съжаление обаче верен се оказа Брус Спрингстийн.

Така Димитър падна от 10 000 лева на 500. Запитан защо не заключи някоя от сумите, той отговори „Обичам да играя хазартно“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук