С елегантно черно бомбе и дълго палто пристигна на родна земя италианската звезда Микеле Плачидо, пише Телеграф бг. 

Екранният комисар Корадо Катани в култовия сериал „Октопод“, както придоби популярност у нас актьорът, дойде у нас, за да представи последния си филм „Сянката на Караваджо“ в рамките на „Киномания“. Прожекцията бе снощи в зала 1 на НДК, а преди това Плачидо разказа за лентата пред публиката.

Автограф

Микеле Плачидо кацна в София с полет от Рим, придружаван от българския си колега Красимир Иванов.

Въпреки нежеланието му да се снима и да раздава автографи Плачидо все пак беше издебнат от родните ловци на автографи, които успяха да си направят селфи с него.

Веселин Любенов се похвали, че дори е успял да се сдобие и с автограф. Плачидо ще остане само два дни у нас.

Днес сутринта той ще се срещне с български журналисти и ще отговори на въпросите им, а след това ще се върне в Италия, за да продължи рекламната кампания на филма си.

Караваджо

„В основата на „Сянката на Караваджо“ е реалната съдба на великия художник, чийто живот е белязан с множество черни петна. И до днес не знаем как и къде е умрял.

Има сведения за последните дни от живота му – той е получил помилване от папата, защото е бил обвинен в убийство и осъден на смърт, заради което бяга от Рим. Заедно с Караваджо изчезват и картините, донесени от него в столицата като благодарност за помилването.

Няма данни какво се е случило с тялото му. Има предположения и ние излизаме със собствена версия“, разказва Плачидо за филма.