Популярната попфолк песен от 90-те години „Бял мерцедес ме преследва в живота“ била предвидена да бъде детска песничка. Любимата композиция на мутрите, която донесе невиждан за онова време успех на фолкпевицата Нелина, всъщност е кавър на песничка на деца, това разкри самата тя.
 

„Синьо мънисто ми вързала мама, синьо, пресиньо, та да личи в пътя ми срещи несретни да няма и да ме пази от лоши очи“. Това е първоначалният текст на песента „Бял мерцедес“, станала визитна картичка на Нелина от 1996 г. насам. А детските думи се превръщат в познатите на всички: „Бял мерцедес ме преследва в живота и неизменно след мене върви. Бял мерцедес пак ми грабва окото, но не продавам любов за пари“, цитира „Телеграф“.
 
Певицата не била подготвена за страшния успех на песента и мислела, че просто записва последната си песен за албума, над който работела тогава.
 
„Трябваше ни още едно парче и Любомир Пеевски за един ден написа текста. В истинския – за детската песничка, се пее за едно синьо мънисто“, спомня си още Нелина. Видеото към песента също било записано за два дни, а по същото време изпълнителката излизала с Коко Динев, на когото обаче не позволявала да се меси в кариерата й.
 
„Аз не позволявам подобна намеса“, категорична е Нелина, която в момента няма специален мъж в живота си. За сметка на това обаче се радва на порасналия си син, който тази година ще бъде в 8-и клас.

Ново 20 от Нелина след толкова години: „Бял мерцедес“ беше детска песничка! (В хита на мутрите се пеело за синьо мънисто)