След като „ШОУ” разкри, че Стефан Стефанов е бил професионален готвач и победата му в „Мастър шеф” е предопределена, в предаването настъпи шах, паника и... пълен обрат. В крайна сметка продуцентите са оставили на финала Стефчо и Симеон Червенков, но големият победител става младежът, когото кухнята е спасила от наркотиците, по неговите думи.
Източници на &bdquo;ШОУ&rdquo; обаче подшушват, че и Симеон също не е стоял далеч от професионалната кухня. Той е прекарал няколко години в наркокомуна в Италия, където се е научил да готви, а според мълвата след това е работил в няколко елитни столични ресторанта, което, ако е вярно, също е в разрез с правилата на &bdquo;Мастър шеф&rdquo;. <br /> <br /> Преди да се захване с готвене, Симеон Червенков мил чиниите на 150 души в наркокомуна близо 2 години. &ldquo;Амбицирах се, защото колкото по-бързо измиеш чиниите, толкова по-голям шанс имаш да те викнат в кухнята, за да помагаш там и да направиш нещо красиво&rdquo;, казва той. Накрая се доказал и му дали да обработва зеленчуците. В кухнята на комуната Симеон останал до края на престоя си в Италия &ndash; още цели три години. <br /> <br /> В комуната настоящият компютърен спец попаднал на 18 години, тъй като още на 14 започнал да злоупотребява с наркотиците. &bdquo;В тази възраст всеки човек има някаква дрога - за мен това бяха тежките субстанции, за друг може да бъде комарът и да играе на машинките... Никога не бих пробвал отново, но винаги имам едно наум. Много хора си отидоха от комуната, след което се чува за тях, че нещо се случва в живота им и първото нещо, което правят, е да посегнат отново към наркотиците. Това става в преломни моменти &ndash; някой от семейството ти е починал, жена ти те е зарязала... - в такива моменти хората посягат към наркотиците. И аз винаги имам едно наум, но не изпитвам изкушение. За мен това е големият дявол, кафявият дявол и не бих се върнал към това нещо, но никога не казвай никога. Винаги имай едно наум и се пази, недей да подценяваш противника. Определено за мен това е една голяма победа. Реално това, което не те убива, те прави по-силен&rdquo;, разказва Симеон пред &bdquo;ШОУ&rdquo;.<br /> <br /> За хора от екипа на готварското риалити обаче тези негови хвалби са малко под въпрос. Според слуховете зад кулисите на шоуто Монката твърде често зачезвал от снимките за по 15-ина минути, след което се връщал видимо ободрен. &bdquo;Напълно е вероятно наградата от 100 000 лева да не отиде за мечтания му малък ресторант в квартала. Човекът има други страсти...&rdquo;, говорят от екипа на предаването. <br /> Червенков е поредният участник в &bdquo;Мастър шеф&rdquo;, който има опит с професионалната кухня. Единствените истински непрофесионалисти, а майстори любители /каквито са правилата на шоуто/ били само сладката танцьорка Стефани, Мариела Нордел и Аврам Големечков. От тях в играта все още са само графинята и фризьорът, но до финала и те ще отстъпят пред профитата, които ни пробутват за аматьори. <br /> <br /> <strong>Надя НЕНОВА</strong><br />