В четвъртък вечер бе големият финал на първото издание на Hell’s Kitchen България.

След като Дани Спартак и Филип се изправиха един срещу друг за последно в кухнята и се справиха блестящо, по-добрата стратегия донесе победата на шеф Спартак. 

Първият победител в Hell’s Kitchen България говори пред vesti.bg. за най-стресовите моменти в шоуто, какво ще прави с голямата награди и как се е запалил по готвенето.

- Дани, честита победа! Как се чувстваш като големия победител в първото издание на Hell’s Kitchen България?

- Благодаря! Чувството е неописуемо с думи, това да спечелиш първия сезон на Hell's Kitchen България. Винаги ще останеш в историята на предаването като първия победител.

- Какво си помисли след като шеф Ангелов обяви, че ти си победителят в състезанието?

- Първата ми мисъл... "Господи, аз наистина успях! Сънувам ли?".

- От скалата от 1 до 10 колко трудно беше да стигнеш дотук и кой е най-големият урок, който научи в състезанието?

- По моята скала цифрата е 11. Научих, че един готвач, без значение колко е добър, ако няма екип, който да го подкрепя, не може да стигне доникъде. И разбрах, че не трябва да спирам да се уча и развивам.

- Коя беше най-стресовата ситуация лично за теб в "Адската кухня"?

- Най-стресовата ситуация за мен беше, когато дойде семейството ми, а аз не можех да ги прегърна, чувствах се като в клетка. А най-забавната беше, когато бяхме на пейнтбол със су-шефовете. Тогава имахме възможност за реванш. (Смее се)

- Предаването успя ли да оправдае очакванията ти? А с какво те изненада?

- Предаването направо надмина очакванията ми! За мен това беше едно уникално изживяване. Изненадите дебнеха отвсякъде, всеки ден нещо ново, всеки ден нещо непредвидимо. Отваряш сутрин очи и не знаеш какво може да те връхлети.

- Успя ли да завържеш приятелски отношения с някои от участниците и кой от тях би наел на работа в твоя ресторант, ако някога решиш да отвориш такъв?

- Създадох много приятелства. Всеки един от тези хора бих взел да работим заедно. Филип, Светла, Станимир, Мартин, Габи, Марко, Божо, Силвия, Светлана, Гичка – това за мен са наистина изключителни хора.

- Реши ли вече какво ще направиш с голямата награда от 100 хил. лв.?

- Голяма част от нея със сигурност ще запазя за образованието на сина ми. С другата все още не съм решил какво ще правя.

- Сега ти предстои работа в ресторанта на шеф Виктор Ангелов. Какви са очакванията ти?

- Имам големи очаквания. Шеф Ангелов за мен е един от най-добрите готвачи в България и аз много мога да науча от него.

- Кое ястие от Hell’s Kitchen категорично не искаш да готвиш повече?

- СУШИ!

- Защо преживяването в Hell’s Kitchen си заслужава?

- Всичко си заслужава в предаването, особено това, че човек се научава да излиза от рамката си и да гони целите си до последно, но не и на всяка цена или поне това е моето мото.

- А ти самият как се запали по готвенето?

- Запалих се много случайно, но това стана моят начин на живот. Готвенето ме успокоява и ме прави щастлив.

- Ако трябваше да избираш друга професия, коя щеше да е тя?

- Нямам представа, никога не съм се замислял, защото знам че това е моята професия. Може би, ако мога да избирам от всички, ще съм пилот - това е една от мечтите ми.

- Какво би казал на хората, които се колебаят дали да се запишат за участие във втория сезон на предаването?

- Изобщо да не се колебаят! Има много неща, които ще научат вътре и в професионално отношение, и за тях самите. Заслужава си!