Какво се случва в bTV? Защо кадри на най-голямата частна телевизия в България продължават да бягат към конкурентната Нова телевизия, се питат в журналистическата гилдия.

Агенция БЛИЦ научи за нови трансфери и направи хронология на битката между двете големи медии и последните промени.

Само за няколко месеца подобна смяна направиха 3-ма репортери и 4-ма продуценти (2-ма от "Новините" и 2-ма от предаванията) на bTV.

Първа повлече крак продуцентът на неделното предаване "120 минути" с водещ Светослав Иванов, Марта Евтимова, която премина в конкурентната Нова тв на по-голям пост, като стана изпълнителен продуцент на "Актуални предавания" в Нова телевизия.


Марта Евтимова

След нея bTV Новините напуснаха почти една след друга младите репортерки Глория Николова и Анна-Мария Конова, които отидоха в конкурентната Нова телевизия.


Глория Николова


Анна-Мария Конова


От преди дни към тях се присъедини трета репортерка от bTV - Ирена Рашева, която си е тръгнала след скандал със шефа си Антон Хекимян. Заради нея медията напусна и продуцентът от bTV Новините Константин Караджов, който става Изпълнителен продуцент на Нованюз.


Ирена Рашева

А поводът за светкавичното му напускане е, че Рашева му е годеница.


Константин Караджов

Преди него друг продуцент от най-голямата медия - Евгений Генчев, също напусна след повече от 10 години в bTV и се присъедини към екипа на предаването на Лора Крумова "На фокус", където прави своя авторска рубрика в Нова тв.


Евгений Генчев

Тя самата също се трансферира това лято от bTV, където беше продуцент в екипа на Николаос Цитиридис, към Нова тв, където се върна в успешното си амплоа на водещ на предаване.

На този фон зрителите се питат защо репортерът Ивайло Везенков, който никога не се е изявявал в ролята на водещ досега, замени за 3 дни дългогодишната водеща на публицистичното предаване "Лице в лице" Цветанка Ризова.


Ивайло Везенков

Преди време той самият напусна медията, но след като работи за сайта "Свободна Европа" няколко години, отново се върна. Какви са причините толкова много кадри на най-голямата медия, да отиват в конкурентната Нова тв за толкова кратко време. И дали има повече напрежение под ръководството на Антон Хекимян, който стана новият директор "Новини, актуални предавания и спорт" от 21 декември 2020.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ