Марина, жената до шеф Иван Манчев, му е поставила негласно условие да работи само в компанията на мъже. 36-годишната жена на най-популярния тв готвач гази законите за дискриминация, но единствено в своя полза - иска да е сигурна, че благоверният й не върти афера с някоя сервитьорка зад гърба й, пише столичен ежедневник.
Според нея, желаещи да го свалят винаги е имало, най-вече заради популярността му и финансовото състояние.

Така, по заръка на Марина, напращяло и изрязано деколте зад таблата е картинка, която оттук насетне няма да може да се види в столичния ресторант на Манчев – „Кактус“. От няколко седмици насам заведението обновява обслужващия си персонал. Марина, която се подвизава като управител, разглежда молбите за работа единствено на кандидатите от мъжки пол, като тези на дамите директно отиват в кошчето за боклук.

Пред известно време жената на готвача уволнила всички сервитьорки в заведението под предтекст, че въвежда нова политика - клиентите да се обслужват само и единствено от мъже. „Не погазвам никакви закони за дискриминацията. Аз знам най-добре как да управлявам заведението си. В цяла Европа сервират мъже“, аргументира Марина половото си предпочитания.

Госпожа Манчева компетентно обяснявала, че на жените кокетността им пречела да са изрядно в сервирането, а и често си позволявали да флиртуват със заможни клиенти. Именно поради тази причина тя искала единствено мъжки кадри за келнери, които не робували на суетата, възприемали клиента като бог и най-вече не се занимавали с интриги.

Според слуховете обаче, истинската причина за рокадата и забраната на персонал в поли са подозренията на Марина, че сервитьорките не спирали да ухажват не клиентите, а нейния мъж. Хубавата госпожа Манчева дори заподозряла тяхно момиче, което било особено близко с мъжа й, и въпросната девойка първа била освободена от длъжност.

„Марина е същински следовател и детектив. Следи всяка стъпка на Манчев, познавайки добре нрава му към обслужващия персонал от женски пол“, споделят съратници на ревнивката.