След като получи руски паспорт и стана официален представител на руското Външно министерство, холивудската екшън звезда Стивън Сегал изяви мераци да стане губернатор на Приморския край. „С удоволствие бих оглавил този регион, тъй като аз представлявам интересите на президента Владимир Путин“, са точните думи на актьора.

Желанието на Сегал не е случайно – той призна, че неговите предци по бащина линия са именно от Приморието, уточнява в. Монитор. Затова, по думите му, изпитвал особен интерес към този край.

„Аз непрекъснато искам да опознават Приморието, да посещавам все нови и нови места, и да стана ваш губернатор“, не крие властовите си амбиции холивудската звезда.

По-рано стана ясно, че Сегал планира да открие в Русия своя школа по айкидо, като се очаква първият боен клуб да заработи в Москва. Пресата припомня, че в края на август т.г. актьорът се регистрира в новата си родина като индивидуален предприемач.

„Просто мистър Сегал прекарва в Русия около 70-80% от времето си и затова е логично да се легализира. По този начин ще има някаква данъчна база и спокойно ще продължи своята дейност“, обясни неговият представител Анар Рейбанд.

Той посочи още, че филмовият артист не иска да бъде като „някои чужди граждани, получили руско гражданство, но отказващи да си плащат налозите“. „Г-н Сегал не желае да го гонят после съдия-изпълнители“, допълни говорителят му.

За специален представител на МВнР изпълнителят на екшън роли бе назначен на 4 август. На новата си длъжност в дипломатическото ведомство той отговаря за руско-американските хуманитарни връзки и общото културно наследство, като за тази си дейност получава съответното парично възнаграждение.

Сегал получи руско гражданство през ноември 2016 г., като паспортът му бе връчен лично от Путин. През същата година актьорът стана гражданин и на Сърбия, като обаче запази американското си гражданство.