Култовото купе BMW 2002 е един от най-известните класически автомобили на баварската марка, но, за съжаление, много от екземплярите са в доста окаяно състояние. 

Конкретният автомобил е пострадал силно от окисляване, ръжда и като цяло лошо отношение. 

Първата стъпка към поправянето на това положение е внимателното измиване. Виждаме как под силния напор на водата се измиват цели килограми мръсотия и сажди. 

Втората стъпка - докато колата е все още влажна, тя се почиства с глинен брус, помагащ да се свалят остатъците от мръсотия, които не са паднали при измиването с вода. Това е необходимо за предотвратяването на драскотини, защото, ако не добре измитя автомобил се изтърка с кърпа, то тя може да втрие частиците мръсотия и в без това тънкия и травмиран слой боя. 

След това специалистите махат част от стъклата, фаровете, емблемите и останалите детайли, за да могат по-добре да почистят трудно достъпните места, както и да премахнат ръждата под тях. 

Останалите части на автомобила, които не трябва да се пипат, са просто облепени с тиксо. 

Ръждата внимателно се почиства с помощта на метална четка, а след това почистените места се обработвата със специален препарат, предотвратяващ бъдещата поява на корозия 

Пета стъпка - най-приятната: корекцията на лаковото покритие. Благодарение на почистването и полирането майсторите успяват да превърнат боята от матова в толкова гланцирана, че в каросерията може да се огледа човек като в огледало. 


За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.