Тина Търнър, американската певица, чиято слава обхвана целия свят, почина в Швейцария на 83 години след дълго боледуване. Тя беше собственик на осем престижни награди Грами и неофициално се смяташе за кралицата на рокендрола.

Освен с музикалната си кариера, Тина Търнър е известна със страстта си към колите. Тя изигра важна роля и в култовия филм „Лудият Макс“, където сама управлява постапокалиптична кола. 

Женски "Ягуар"

Тя притежаваше няколко коли от тази марка и имаше специални чувства към тях. В своята автобиография My Love Story, публикувана през 2018 г., тя пише: „Може да звучи глупаво, но едно от любимите ми занимания и тайни страсти е да карам любимия си Jaguar. Това е един от онези редки моменти, когато се чувствам наистина свободна.“

Белият седан XJ беше първият Jaguar в колекцията на кралицата на рокендрола. Певицата я получи като подарък от Сами Дейвис младши след съвместното им участие в Лас Вегас. Този седан със задно предаване е оборудван с 4,2-литров бензинов двигател с мощност 186 к.с. и автоматична скоростна кутия. 

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.