"Черен лед" е едно от най-опасните явления на пътя, на което няма как да се противопоставим. Това става, когато замръзва водата по асфалта и няма нищо, което да се забелязва на пръв поглед. 

"Когато усетите, че нещо не е стабилно, не трябва да се мъчите да променяте рязко посоката или да се опитвате рязко да намалите скоростта и да спрете", обясни в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR влогърът Филип Лазаров и поясни, че в тези случаи със сигурност ще се получи завъртане на автомобила и излизане от пътя. 

Той подчерта, че независимо от възрастта на колата и нейните екстри срещу леда на пътя няма какво да се направи. 

"При зимни условия най-добре е да се използват предавките на колата за спиране и скоростта да се намаля плавно", обясни още Лазаров. 

"Длъжни сме нашата кола да е добре оборудвана, да е с изправни спирачки, да е с изправно парно, сутрин хубаво да я почистим", каза още той.

БЛИЦ припомня, че заради усложнената пътна обстановка и репортерът на Нова телевизия Мартин Герогиев закъса на пътя.

Днес пък климатологът професор Георги Рачев, който твърдеше, че зимата си е отишла, обяви какво ще се случи на 17 януари и до 15 февруари.

Малко по-рано пък от АПИ дадоха важна информация, касаеща всички, които имат планове днес да пътуват.

Какво ще е времето по дни и часове вече може да видите в най-новата рубрика на БЛИЦ, в която ще ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!