"Може да получи всяка реалност, ако се настроиш на необходимата честота. Това не е религия, това е физика". Това го е казал Алберт Айнщайн.  

Айнщайн, най-вероятно, със сигурност е знаел как да създаде необходимата реалност. Но не е споделил каква е честотата, на която шофьорът трябва да се настрои, когато започне да губи концентрация на пътя. 

Какво да правим тогава в такава ситуация?  

Веднага да отбележим, че съвети не трябва да се дават на шофьори, които по време на шофиране говорят по телефона, разменят си съобщения, ровят се в козметичката си, търсят паднала на пoда флашка с музика, а също увеличават на "макс" музиката в колата. 

За такава концентрация тук въобще да се говори? Не, съветите са адресирани само към нормалните шофьори, които в един момент разбират, че започват да "изключват".   

Все пак има едно "но". Ако вие започвате да заспивате, то съветите са безсилни. 

Затова предприемете всичките възможни мерки, за да напуснете пътя и да поспите поне половин час - дори, ако до крайната ви точка остават само 100-200 километра. 

Това е напълно достатъчно, за да дойдете на себе си. И никакви други способи няма да ви помогнат да се "пробудите" - това е многократно доказвано. 

Сега за загубената концентрация. Такова нещо се случва - дълъг и еднообразен път, монотонен пейзаж, глупаво "на ляво-на дясно" на чистачките  - ето, че всичко е преминало на автопилот, от вас нищо не зависи и така ще продължи и в бъдеще. Това обаче въобще не е така. 

Въз основа на опита, при тези ситуации помагат следните средства.  

За да научите кои са тези средства, посетете auto.blitz.bg.