Автомобилите, работещи на газ, стават все по-популярни в Русия. Причината са големите находища на природен газ, който в тази страна са много по-разпространени от нефта.

Друг фактор са сравнително чистите емисии от изгарянето на газообразни въглеводороди. Затова визитната картичка на местната автомобилна индустрия, автомобилът Москвич, ще бъде оборудван с газов двигател.

Повече подробности за новия продукт

Компанията "Москвич" планира да започне производство на автомобил на газово гориво, което ще бъде метан. Това съобщи представител на автомобилния завод. Автомобилът ще бъде резултат от ползотворното сътрудничество на компанията с едно от подразделенията на Газпром.

Подробностите по споразумението обаче все още са в тайна. Според представители колата с класическото име "Москвич" може да бъде представена на обществеността "в близко бъдеще".

Кои модели ще се появят на пазара?

Руският автомобилен пазар очаква появата на два нови модела на известния Москвич: Москвич-5 и Москвич-8. И двата са кросоувъри, които разширяват гамата автомобили, произвеждани в московския автомобилен завод.

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.   

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук