Шофьор от американския щат Флорида успя да заснеме мъж, който, както се вижда, спи зад волана на своята електрическа Тесла, докато автомобилът лети с висока скорост в експресната лента на магистралата. 

Учуденият водач, който е зад волана на Hyundai, е използвал своя мобилен телефон, за да заснеме своя спящ колега, докато автопилота на колата шофира по магистралата. 

В Калифорния показаха най-големия проблем на електромобилите ВИДЕО

Очевидецът, който иска да остане анонимен, казва: "Карах по магистралата с група коли. Всички трябваше да намалим и да заобиколим друга кола, която караше по-бавно от нас в експресната лента.

Докато го изпреварвах, аз забелязах, че причината за бавното движение на колата е, че шофьорът ѝ просто бе заспал. Реших да си грабна телефона и да снимам това невероятно събитие". 

Тесла към момента имат доста по-висока степен на автоматизация от обикновените коли, включително системи, които следят какво се случва около колата благодарение на редица лазери и камери.  

При това, шофьорите са съветвани да са нащтрек, защото все пак те са отговорните за безопасността на колата и тази на останалите участници в движението. 

Превод и редакция: БЛИЦ