Арсенал надви у дома Шефилд Юнайтед с 2:1 в мач от 4-ия кръг на английската Висша лига и се изравни по точки с шампиона Ливърпул, но е зад него на четвърта позиция заради по-лошата си голова разлика.

През първата част нямаше сериозни положения за гол и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство. Попаденията на „артилеристите“ паднаха в рамките на три минути след почивката, като първо точен бе Букайо Сака (61), а след това и Никола Пепе (64), като асистенциите и за двата гола бяха дело на Ектор Белерин. В края на мача Дейвид МакГолдрик (83) само оформи крайния резултат след пас на Балдок и удар от границата на наказателното поле. Така "топчиите" събраха 9 точки не петото място, а Шефилд Юнайтед е предпоследен без нито една точка.

В друга среща от кръга по същото време Уулвърхемптън излъга гостуващия Фулъм с 1:0 след гол на Педро Нето (56). „Вълците“ записаха втора победа за сезона и са 12-и с 6 точки, а лондончани са последни без нито една точка.

По-рано през деня Саутхемптън срази гостуващия Уест Бромич с 2:0. Малиецът Муса Дженепо (41) и Ориол Ромеу (69) след пас на Армстронг вкараха головете за „светците“, които са десети с 6 точки. „Дроздовете“ имат само точка в актива си и заемат 17-а позиция във временното класиране.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ