Арсенал срази у дома Нюкасъл с 3:0 в мач от 19-ия кръг на английската Висша лига и записа четвърта победа в последните пет кръга. „Топчиите“ продължиха серията си и вече четири поредни шампионатни срещи не са допускали гол. Пиер-Емерик Обамеянг (50, 77) вкара два от головете, а Букайо Сака (60) също се разписа.

В 15-ата минута Обамеянг направи голям пропуск, след като на празна врата прати топката в страничната греда. Девет минути по-късно Алмирон от гостите пробяга почти целия терен и след взаимодействие с Керъл шутира силно, но в аут. До края на първата част Обамеянг бе най-близо до гола, но отново не успя да се разпише.

Малко след почивката Лаказет отправи мощен удар, но Карл Дарлоу спаси. В 50-ата минута Томас Партей изведе Обамеянг, който най-накрая преодоля вратаря Дарлоу за 1:0.

В 61-ата минута Букайо Сака засече подаване на Смит Роу и удвои аванса на домакините, а в 77-ата минута Седрик Соареш асистира на Обамеянг за втория му гол в мача. Ситуацията беше преразгледана с ВАР заради съмнения, че топката е напуснала очертанията. В крайна сметка попадението бе зачетено, а до края на срещата нямаше други.

Със спечелените три точки „артилеристите“ вече имат 27 на десетата позиция. Нюкасъл пък е 15-и с 19 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА