Манчестър Сити разби у дома Кристъл Палас с 4:0 в мач от 19-ия кръг на английската Висша лига и записа пета поредна шампионатна победа и осма последователна във всички турнири. Джон Стоунс (26, 68) вкара два гола, а другите за успеха вкараха Илкай Гюндоган (56) и Рахийм Стърлинг (88).

Домакините притиснаха съперника си от Лондон още от самото начало и в 26-ата минута Джон Стоунс се разписа с глава след центриране на Кевин де Бройне, който регистрира асистенция №100 с екипа на тима във всички турнири. Голът на защитникът пък бе първи за него с екипа на "гражданите". В заключителните минути на първата част Габриел Жесус отправи удар с глава, но слабо и Винченцо Гуита хвана топката.

Играчите на Хосеп Гуардиола имаха 70% притежание на топката и в 56-ата минута Илкай Гюндоган удвои аванса им с удар от границата на наказателното поле.

В 68-ата минута Рубен Диаш отправи удар с глава, след което последва намеса на Винченцо Гуита. Джон Стоунс достигна първи до отбитата топка и хладнокръвно реализира второто си попадение в мача.

Домакините продължиха да държат инициативата до края на двубоя, а в 88-ата минута Рахийм Стърлинг оформи крайният резултат след отлично изпълнение от пряк свободен удар, пращайки топката в горния ляв ъгъл.

След победата си „гражданите“ се изкачиха до втората позиция във временното класиране с актив от 35 точки и са само на един успех от върха, след като изостават с два пункта от лидера Манчестър Юнайтед, но имат и мач по-малко. „Орлите“ заемат 13-а позиция с 23 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА