Тотнъм спечели с 3:1 гостуването си на последния Шефилд Юнайтед и се изравни по точки с третия Ливърпул – по 33, но на шампионите им предстои двубой срещу Манчестър Юнайтед.

Гостите стартираха отлично и в четвъртата минута Стивън Бергвайн отправи изстрел опасен изстрел, който Аарън Рамсдейл извади в ъглов удар. След изпълнението му Тотнъм откри резултата. Серж Орие се извиси над всички и с глава реализира - 0:1.

„Шпорите“ можеха да удвоят аванса си след отлична комбинация в центъра. Хари Кейн изведе Хюн Мин Сон зад гърба на защитата. Кореецът прехвърли елегантно Рамсдейл, но топката срещна левия страничен стълб и излезе в аут. Половин час след началото на мача се наложи и на Уго Лорис да се намесва. Френският вратар улови изстрел на Оливър Бърки. Малко след това и Джон Флек също опита да изненада капитана на Тотнъм, но без успех.

В 40-ата минута Емил Хойберг подаде към Хари Кейн, който от границата на наказателното поле реализира в долния ляв ъгъл.

Тотнъм стартира добре и второто полувреме. Хари Кейн стреля от дистанция, но Аарън Рамсдейл изби в ъглов удар. В 59-ата минута Шефилд Юнайтед намали резултата. Джон Флек центрира в наказателното поле, където Дейвид Макголдрик бе над всички и с глава реализира в десния ъгъл.

Радостта на домакините не трая дълго и три по-късно Тотнъм отново дръпна с два гола. Танги Ндомбеле се освободи в наказателното поле и прехвърли Аарън Рамсдейл. До края на двубоя Хари Кейн пропусна добро положение. Изстрелът му премина над вратата.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА