ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Арсенал удари лидера Ливърпул с 3:1 на "Емирейтс" в голямото дерби от 23-ия кръг на английската Висша лига и му нанесе първа загуба за първенство от 30 септември миналата година. Тогава мърсисайдци отстъпиха със същия резултат при визитата си на Тотнъм в Лондон. Букайо Сака (14) изведе "топчиите" напред, но в третата минута от добавеното време на първата част неговият съотборник Габриел Магаляеш си вкара автогол за 1:1. През втората част кошмарна грешка на вратаря Алисон и капитана Върджил ван Дайк доведе до гол на Габриел Мартинели (67) за 2:1, а в 88-ата минута пък Ибрахима Конате от гостите бе изгонен след втори жълт и червен картон. Леандро Тросар (90+2) сложи точка на спора с нов гол в добавеното време. 

Още след 40 секунди игра гостите можеха да поведат, след като капитанът им Върджил ван Дайк опита да намери Коди Гакпо с дълго подавание, но Уилям Салиба не успя да се справи и топката стигна до Диого Жота. Португалецът обаче си поведе дълго топката и вратарят Давид Рая улови.

"Артилеристите" заиграха по-активно в 14-ата минута поведоха с гол на Букайо Сака за 1:0. Той направи добавка след отразен от Алисон удар на Кай Хавертц, изведен от Мартин Йодегор в наказателното поле.

След попаднието Ливърпул поуспокои играта и погледна по-смело към предни позиции, но така и не се стигаше до удар по посока вратата на Рая. В 20-ата минута завърналият се сред титулярите Александър-Арнолд сгреши с подаването през собственото си наказателно поле, след което Хавертц веднага пусна към Йодегор. Ван Дайк обаче се намеси прекрасно и блокира удара на норвежеца. Девет минути по-късно Ван Дайк засече с глава центриране в наказателното поле от корнер, но над напречната греда.

В 38-ата минута Конате не успя да изчисти добре с глава центриране отляво, а топката попадна в Габриел Магаляеш, който стреля точно по тревата от границата на наказателното поле, но Алисон плонжира и улови. В началото на добавеното време за първата част Йодегор задържа добре отдясно на наказателното поле и подаде за Сака, който върна за Жоржиньо. Италианецът пък хитро намери в пеналтерията Мартинели, чийто удар бе блокиран. Три минути след това Раян Гравенберх намери с дълъг пас Луис Диас, който влезе отдясно в наказателното поле, но бе блокиран от Уилям Салиба. Настойчивата игра на колумбиеца обаче даде резултат и се пребори отново за кълбото, като опита изстрел, получи се рикошет в ръката на Габриел Магаляеш и топката влетя във вратата за 1:1.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Малко след почивката Къртис Джоунс влезе в наказателното поле отляво и стреля към даления ъгъл, но покрай гредата в аут. В 52-рата минута Йодегор стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Конате и премина на сантиметри от дясната греда. Десет минути след това Жота напредна към наказателното поле и комбинира с Диас отляво в наказателното поле, който стреля точно от движение, но право в ръцете на Рая. Секунди по-късно Хавертц поиска дузпа, след като падна в наказателното поле след единоборство с Мак Алистър, но наказателен удар не бе отсъден.

Арсенал отново поведе в 67-ата минута след кошмарна грешка на вратаря Алисон и Ван Дайк. Бразилският страж излезе да изчисти топката, но не се разбраха с Ван Дайк и кълбото попадна в Мартинели, който на празна врата вкара за 2:1."Червените" тръгнаха в атаки и десет минути по-късно Мак Алистър шутира пред наказателното поле от въздуха, но топката премина покрай лявата греда на Рая.

В 84-ата минута Йодегор центрира отдясно в наказателното поле, където Якуб Кивиор отправи удар с глава, но право в ръцете на Алисон. Четири минути след това Ибрахима Конате спря непозволено Хавертц и бе изгонен с втори жълт и червен картон, оставяйки гостите в намален състав.

Във втората минута от добавеното време Кивиор отигра с глава за резервата Леандро Тросар на левия фланг, който преодоля елегантно Харви Елиът, напредна сам на скорост отляво в наказателното поле и реши да стреля в близкия ъгъл, пращайки топката между краката на вратаря за крайното 3:1.

Така "артилеристите" събраха 49 точки и излязоха на втора позиция преди гостуването на Манчестър Сити срещу Брентфорд в понеделник вечер. "Гражданите" са трети с 46 точки, а Ливърпул засега остава на върха с 51 пункта.

АРСЕНАЛ – ЛИВЪРПУЛ  3:1
1:0 Букайо Сака (14), 1:1 Габриел Магаляеш (45+3-автогол), 2:1 Габриел Мартинели (67), 3:1 Леандро Тросар (90+2)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!