ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Юнайтед победи с 3:0 Уест Хям в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Навършващият днес 21 години Расмус Хойлунд си направи страхотен подарък, отбелязвайки гол и в този двубой, а две попадения добави и Алехандро Гарначо.

След втората поредна победа във Висшата лига Манчестър Юнайтед събра 38 точки и измести днешния си съперник от шестото място. Уест Хям вече е седми с 36 т.

Първата опасна ситуация в мача беше за "чуковете", които в 11-ата минута бяха близо до откриване на резултата след корнер, но отличната реакция на Андре Онана им попречи да поведат. Малко след това Курт Зума и Алфонс Ареола се сблъскаха в опит да изчистят топката, а от последвалия корнер Бруно Фернандеш отправи изстрел, френският страж спаси.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В 23-ата минута "червените дяволи" успяха да поведат. Зума сгреши при опит да изчисти топката, Каземиро я пое и я изпрати към Хойлунд. Датският футболист залъга противник и реализира в долния ляв ъгъл - 1:0.

В 27-ата минута Онана отрази удар на Бен Джонсън. В 31-ата и Мохамед Кудус пробва мерника си, но стражът на домакините отново беше на мястото си.

В първата минута на добавеното време „червените дяволи“ можеха стигнат и до втори гол, след като Гарначо комбинира с Расмус Хойлунд, който прати топката покрай целта.

На почивката гостите замениха Алфонс Ареола с Лукаш Фабиански. В 48-ата минута Хари Магуайър загуби елементарно топката в опасна зона, Емерсон напредна, но предпочете да стреля, което се получи доста неточно. В ответната атака Бруно Фернандеш подаде на Гарначо, а аржентинецът реализира, макар топката да се отклони в тялото и на Наиф Агер за 2:0.

Играчите на Манчестър Юнайтед направиха нова добра атака веднага след изпълнението на началния удар, но Рашфорд се размина с попадението. Десетина минути след това отново той се изяви. Топката попадна в Рашфорд след рикошет, но изстрелът му бе изключително неточен.

Пред гостите от Лондон, водени от бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс, се откри отлична възможност да намалят изоставането си двайсет минути преди края. Хари Магуайър се размина с топката, тя бе поета от Джаред Боуен, който напредна и стреля, но ударът му беше блокиран.

Лошата новина за “червените дяволи” бе контузията на Лисандро Мартинес след сблъсък с Владимир Цоуфал, която доведе до смяната на аржентинеца с Рафаел Варан.

Пет минути преди края на редовното време Гарначо оформи крайното 3:0, подпечатвайки победата на тима на Ерик Тен Хаг. Скот Мактоминей отне от Калвин Филипс в средата на терена и пусна отличен пас за аржентинеца, който реализира второто си попадение в двубоя.

Преди мача феновете на "червените дяволи" отидоха почит пред момориала на “Олд Трафорд”, който отбелязва трагедията в Мюнхен. Във вторник ще се навършат 66 години от ужасния инцидент, при който самолетът на тима се разбива на летището в Мюнхен и 23-ма играчи и хора, работещи в клуба, губят живота си.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - УЕСТ ХЯМ 3:0
1:0 Расмус Хойлунд (23), 2:0 Алехандро Гарначо (49), 3:0 Алехандро Гарначо (84)