Манчестър Юнайтед срази втородивизионния Рединг с 3:1 на "Олд Трафорд" и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Каземиро (54, 58) отбеляза първите два гола, а Фред (66) направи разликата класическа преди сенегалецът Амаду Мбенгуе (72) да оформи крайния резултат с почетни попадение за гостите, които завършиха в намален състав след червения картон в 65-ата минута на бившия футболист на Ливърпул Анди Керъл. 

Домакините имаха инициативата и още през първото полувреме можеха да вкарат няколко гола. Маркъс Рашфорд вкара топката в мрежата в 35-ата минута, но след намесата на ВАР голът не бе зачетен заради засада на Вут Вегхорст в хода на атаката. Интересното е, че пасът не бе насочен към него, а към Рашфорд, но топката се удари в защитник и попадна в нидерландеца, който след това асистира на английския национал.

Малко преди почивката гостите от Рединг имаха добра възможност. Жуниор Хойлет шутира в долния десен ъгъл, но Давид де Хеа реагира добре и спаси.

През втората част в 54-ата минута след добра атака Казимиро се оказа на добра ситуация и елегантно прехвърли вратаря на гостите за 1:0. Четири минути по-късно бразилецът стреля от границата на наказателното поле и прати топката за втори път в мрежата на Рединг, който е воден от бившия английски национал Пол Инс.

В 65-ата минута Анди Керъл направи нарушение, заради което получи втори жълт и съответно червен картон, а след още две минути игра бразилецът Фред отбеляза красив гол с пета за 3:0.

Гостите от Рединг все пак вкараха почетен гол в 72-ата минута, когато Мбенгуе надскочи защитата при корнер и с глава насочи топката в мрежата на Де Хеа. До края на мача не се стигна до нов гол.

Резултатите от 1/16-финалите на ФА Къп:
От петък
Манчестър Сити - Арсенал 1:0

От събота
Уолсол – Лестър 0:1

Акрингтън – Лийдс 1:3

Блекбърн Роувърс – Бирмингам 2:2

Бристол Сити – Уест Бромич Албиън 3:0

Ипсуич – Бърнли 0:0

Лутън – Гримсби 2:2

Шефилд Уензди – Флийтууд 1:1

Саутхемптън – Блекпул 2:1

Фулъм - Съндърланд 1:1

Престън Норт Енд - Тотнъм 0:0

Манчестър Юнайтед - Рединг 3:1

В неделя
15:30 часа: Брайтън - Ливърпул

16:00 часа: Сток Сити - Стивънидж

18:30 часа: Рексъм - Шефилд Юнайтед

В понеделник
21:45 часа: Дарби Каунти - Уест Хям

Заб. Победителите продължават напред, а при равенство ще има преиграване