ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Челси и Фулъм завършиха при 0:0 в лондонско дерби от 22-ия кръг на английската Висша лига.

Мачът бе дебют за аржентинеца Енцо Фернандес, който стана най-скъпият трансфер в историята на английския футбол (121 милиона евро), преминавайки от Бенфика в Челси. Световният шампион от Мондиала в Катар започна на позицията и с номера (№5) на напусналия в посока Арсенал Жоржиньо и се отчете с добро представяне.

Срещата започна с контрол върху топката от "сините", но без реални ситуации за гол.

Такава се откри пред Кай Хаверц в 20-ата минута, но ударът му бе спасен, а имаше и сигнал за засада.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Фулъм можеше да открие резултата в 25-ата минута с хубав удар от дистанция на Андреас Перейра, спасен трудно от вратаря на Челси Кепа Арисабалага.

В края на първата част Кай Хаверц направи страхотен пропуск пред вратата на Фулъм и удари гредата.

Втората част продължи равностойно, но Челси постепенно пое инициативата. Четвърт час преди края новата звезда на Челси Енцо Фернандес можеше да се разпише в дебюта си, но силният му удар премина покрай вратата.

Същото се случи и в 78-ата минута, когато Конър Галахър опита късмета си от дистанция.

Секунди по-късно Давид Фофана стреля към опразнената врата на Фулъм, но защитник притича и изби. Домакините от Челси натиснаха в последните минути и да два пъти поискаха игра с ръка в наказателното поле на съперника, но не получиха дузпа.

Фулъм прекъсна серията си от две поредни загуби и вече е на шесто място с 32 точки, докато Челси записва второ поредно равенство и е на девета позиция с 30.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК