Челси победи трудно втородивизионния Барнзли с 1:0 като гост в 1/8-финал от ФА къп и продължи към следващата фаза. 

Двубоят започна добре за домакините, които се разминаха с гол във вратата на Челси още в 11-ата минута, но отлична намеса на вратаря на "сините" Кепа Арисабалага ги лиши от попадение.

Гостите отвърнаха с добра атака в 20-ата минута, при която Тами Ейбрахам беше повален в наказателното поле, но съдията даде знак играта да продължи.

Минута преди края на първата част Калъм Бритън беше близо до това да открие резултата, но ударът му с глава мина на сантиметри встрани.

Две минути преди и две след 60-ата Челси пропиля две добри възможности, но Калъм Хъдсън-Одой и Антонио Рюдигер не успяха да уцелят вратата при удобни ситуации.

"Сините" все пак стигнаха до попадение в 65-ата минута, когато Тами Ейбрахам се възползва от чудесен пас на Рийс Джеймс и на празна врата вкара за 1:0.

Барнзли пропиля невероятна възможност за гол в 77-ата минута, когато Михаел Золбауер стреля след корнер у рикошет, но Ейбрахам изчисти от голлинията.

В следващата фаза Челси ще срещне Шефилд Юнайтед, победил Бристол Сити с 1:0.

По-рано днес към 1/4-финалистите се присъедини и Саутхямптън след успех с 2:0 над Уулвърхямптън. "Светците" срещат Борнемут в следващата фаза, а останалите двойки са: Манчестър Сити срещу Евертън и Манчестър Юнайтед срещу Лестър. Мачовете ще се изиграят на 20 и 21 март.