Челси победи с 1:0 при визитата си на градския съперник Тотнъм в лондонския сблъсък от 22-ия кръг на английската Висша лига и му нанесе трета поредна шампионатна загуба. Това не се се беше случвало на "шпорите" от 2012 година, когато начело на тима бе друг португалец Андре Виаш Боаш. Жозе Моуриньо пък за първи път в своята кариера записва втора поредна загуба на свой терен, след поражението от Ливърпул.

Жоржиньо (24-дузпа) реализира единствения гол под приливния дъжд над британската столица. Тимо Вернер бе фаулиран от Ерик Дайер за отсъждането на наказателния удар. „Сините“ доминираха през целия мач и имаха още няколко изгодни положения за гол, но не увеличиха аванса си.

"Шпорите" не сътвориха почти нищо в офанзивен план и отправиха само няколко удара от разстояние, които обаче не изненадаха вратаря на гостите Едуард Менди.

В 36-ата минута мениджърът на гостите Томас Тухел трябваше да извърши принудителна смяна, тъй като ветеранът в отбрана Тиаго Силва получи травма и на мястото на бразилеца в игра се появи Андреас Кристенсен.

В добавеното време на първото полувреме Мейсън Маунт можеше да вкара и втори гол, но защитата на Тотнъм предотврати опасността.

След почивката удари на Тимо Вернер и Мейсън Маунт бяха блокирани, а най-чистото положение за Тотнъм дойде в 88-ата минута, когато Карлос Винисиус отправи удар с глава, но изпрати топката в аут. Малко по-късно и Хьон-Мин Сон се озова в изгодна позиция, но също пропусна.

След успеха си Челси събра 36 точки и се изкачи на шестата позиция, задминавайки „шпорите“, които вече са осми с 33 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА