Maнчестър Сити направи поредната крачка към титлата в Англия, разбивайки с 5:1 Уулвърхемптън в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Над всички беше Кевин де Бройне, който вкара 4 гола във вратата на "вълците". Точен за тима на Хосеп Гуардиола беше и Рахийм Стърлинг.

Леандер Дендонкер вкара почетното попадение за Лийдс. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След изразителната победа Манчестър Сити възстанови преднината си от три точки пред Ливърпул два кръга преди края на първенството в Англия. В оставащите си две срещи "гражданите" се нуждаят от 4 точки, за да са сигурен шампион.

Дори и при три обаче, при положение че и Ливърпул спечели мачовете си, Сити ще е почти сигурно с титлата, защото вече има преднина от 7 гола пред "мърсисайдци" по отношение на головата разлика. Тимът на Гуардиола спечели последните си пет срещи в първенството с общ резултат 22:1. 

До края Сити ще играе с Уест Хям на 15 май от 16:00 часа и срещу Астън Вила на 22 май, докато Ливърпул ще срещне Саутхемптън на 17 май и Уулвърхемптън на 22 май.

УУЛВЪРХЕМПТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:5
0:1 Кевин де Бройне (7), 1:1 Леандер Дендонкер (11), 1:2 Кевин де Бройне (16), 1:3 Кевин де Бройне (24), 1:4 Кевин де Бройне (60), 1:5 Рахийм Стърлинг (84)

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ