Лидерът Челси срази у дома предпоследния Хъл Сити с 2:0 в среща от 22-ия кръг на английската Висша лига и поведе с 8 точки на втория в класирането Арсенал. Диего Коста (45+7) в своя мач номер 100 за "сините" във всички турнири и Гари Кейхил (81) се разписаха за успеха на лондончани.

Завърналият се в състава на „сините” от Лондон Диего Коста след скандал с мениджъра Антонио Конте можеше да открие резултата още преди да бяха изминали 15 секунди, но прати топката встрани от вратата на „тигрите”. Гостите играеха стабилно в отбрана и не допускаха много положения за гол пред вратата си. Защитникът Гари Кейхил и Райън Мейсън се сблъскаха тежко, а халфът на гостите остана да лежи на терена пет минути, след което бе изнесен на носилка и заменен в 21-ата минута от Дейвид Мейлър.

В 25-ата минута гостите можеха да поведат. След центриране от ъглов удар Магуайър шутира, но Куртоа хвана топката. Постепенно Челси натисна в средата на полувремето и създаде опасни атаки, но без резултат. В 44-ата минута Куртоа отново спаси удар на Магуайър. Първата част имаше 9 минути добавено време заради инцидента с Мейсън, а в него Диего Коста (45+7) се разписа в мач номер 100 за Челси във всички турнири. Бразилецът с испански паспорт се разписа след пас на Виктор Моузес и това бе 15-и негов гол от началото на сезона. Той има общо 52 гола и 17 асистенции за Челси във всички турнири. Нападателят е вкарал гол във всичките си 4 мача срещу Хъл Сити до момента, а попадението му е най-късно за първо полувреме във Висшата лига от сезон 2006/07 насам - 51-а минута и 35-а секунда.

След почивката „сините” от Лондон продължиха да контролират нещата на терена и направиха успеха си по-убедителен с гол на Гари Кейхил (81), разписал се след асистенция на Сеск Фабрегас. Малко по-късно Диего Коста бе изведен от Фабрегас на отлична позиция, но Якупович успя да избие удара му. Две минути преди края Куртоа спаси след шут на Ниасе и гостите останаха без почетно попадение.

Челси има вече 55 точки и 8 аванс пред втория в класирането след този кръг Арсенал. Хъл Сити е предпоследен с 16 точки и на две от спасителната 17-а позиция, на която в момента е Суонзи.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА