Манчестър Сити успя да спечели с 4:2 домакинството си на Кристъл Палас, въпреки че изоставаше с 0:2. Мачът беше от четвъртия кръг на Висшата лига, а в герой за "гражданите" се превърна Ерлинг Холанд, който блесна с хеттрик и вече има шест гола от началото на английското първенство. 

Още в първата минута вратарят на Кристъл Палас Гуаита трябваше да се намесва, но в четвъртата минута падна гол във вратата на "гражданите". След центриране от фаул на Езе защитата на домакините не се ориентира добре, топката се отклони в Джон Стоунс и се озова в мрежата - 0:1. 

Футболистите на Хосеп Гуардиола владееха топката и правеха опити да изравни, но без успех. В 21-ата минута Кристъл Палас дори удвои преднината си. Попадението падна отново след центриране на Езе от статично положение, този път от ъглов удар. Защитата на Сити отново не се ориентира и остави Андерсен непокрит, а бранителят наказа Едерсон - 0:2.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Силен удар на Дукуре в 28-ата минута отиде право в ръцете на Едерсон. При изнасянето на топката от страна на вратаря Одсон Едуар сложи крака си, пресече опита за подаване и прати топката в мрежата, но съдията прецени, че това е нарушение и не зачете попадението. Малко преди почивката Бернардо Силва центрира, а Фоудън засече топката с глава, но я прати над вратата. 

След почивката Сити изцяло доминира и стигна до обрата. В 53-ата минута Бернардо Силва получи подаване от Родри, проби и стреля, топката се отклони леко в Шлуп и не остави шансове на Гуаита - 1:2.

След час игра Бернардо Силва направи страхотен пробив, но завърши с удар покрай целта в аут. Гуардиола пусна в игра Гюндоган и Алварес на мястото на Кансело и Марез. Секунди след смените домакините изравниха. В 62-ата минута Фоудън овладя топката и подаде на Холанд, който се разписа с глава - 2:2.

Норвежецът вкара втория си гол в 70-ата минута и обратът на Сити бе пълен - 3:2. След отлична комбинация в наказателното поле топката стигна до Стоунс. Бранителят не успя да отправи точен удар, но опитът му се оказа перфектно подаване към Холанд и той не сгреши. Головата машина на "гражданите" оформи крайното 4:2 в 81-ата минута, когато беше изведен от Гюндоган и се разписа за трети път днес. След успеха Сити е на върха с 10 точки. 

В друг мач от кръга Челси победи Лестър с 2:1 с човек по-малко и се изкачи на шесто място със 7 точки. Конър Галахър бе изгонен с втори жълт картон в 28-ата минута, но английският национал Рахийм Стърлинг вкара в 47-ата и 63-ата минута и "сините" от Лондон дръпнаха с 2:0. До края Лестър успя само да върне един гол чрез Харви Барнс и така "лисиците" останаха предпоследни с едва 1 точка. Челси е шести към момента с 6 точки.

Брентфорд и Евертън завършиха 1:1, а Брайтън надви Лийдс с 1:0.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!