ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Юнайтед спечели трудно с 1:0 при визитата си на Нотингам и се класира за 1/4-финалите на ФА Къп, където в грандиозен сблъсък ще посрещне големия си съперник Ливърпул, елиминирал втородивизионния Саутхемптън след класиката 3:0 на "Анфийлд".

В самото начало „червените дяволи“ бяха близо до гола, но късметът покри домакините. Алехандро Гарначо отне топката и изведе Антони. Бразилецът стреля от движение в напречната греда.

След половин час игра Нотингам имаше първия си шанс за гол. Дивок Ориги открадна топката от Бруно Фернандеш, но не съумя да затрудни Андре Онана. Секунди по-късно Търнър се отчете с фантастична изява. Той спаси удар на Мактоминей от близка дистанция.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В началото на втората част Нотингам имаше инициативата. Онана успя да отрази удар на Ориги. В 63-тата минута Бруно Фернандеш и Антъни си размениха на скорост. Капитанът на манчестърци стреля технично от границата на наказателното поле, но не намери очертанията на вратата. Идеите на гостите започнаха да се изчерпват. Десетина минути преди края Фернандеш изведе Рашфорд на стрелкова позиция. Английският национал обаче не успя да натисне топката, за да уцели вратата на Търнър.

В 89-ата минута Каземиро вкара решаващия гол. Бразилецът засече с глава центриране от фал и порази мрежата на Нотингам за 0:1. Няколко минути попадението беше разглеждано от ВАР заради съмнения за засада. Нищо нередно не беше открито, а до края домакините не съумяха да реагират и така се сбогуваха с участието си в ФА Къп.

Ливърпул пък отвя у дома Саутхемптън с 3:0 и си осигури сблъсък с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" на 16 или 17 март. Въпреки че мениджърът Юрген Клоп отново не можеше да разчита на големите си звезди, „червените” се справиха след попадения на дебютанта Люис Кумас и 18-годишния Джейдън Данс, който се появи като резерва и заби два гола.

Още в 30-ата секунда Саутхемптън успя да реализира гол, но той правилно не бе зачетен заради сериозна засада. Гостите продължиха да тормозят отбраната на „червените”, като се наложи стражът на домакините да прави нова сериозна намеса. Ротуел също имаше възможност да обстрелва вратата на Келъхър, но прати топката покрай гредата.

В следващите минути пред вратата на Кевин Келъхър се развиваха по-интересните положения. В 5-ата минута Камал Сюлеймана уцели греда. Веднага след това вратарят на домакините спря Мара.

Три минути преди почивката Харви Елиът подложи на много сериозен тест колегата на Келъхър, под рамката на вратата на „светците“. Джо Лъмни го издържа и спаси. Само две минути по-късно домакините излязоха напред в резултата. Боби Кларк изведе Кумас който матира Лъмни за 1:0.

Втората част започна с отличен шанс за Саутхемптън. След атака отдясно топката бе центрирана на далечната греда, където Сюлеймана стреля, но Келъхър спаси, а след това коженото кълбо рикошира в тялото на Мата и излезе в аут. В 68-ата минута „светците” направиха уникален пропуск. След центриране от ъглов удар, бранителите на домакините не успяха да изчистят добре топката и тя попадна в Чарлс на далечната греда, където той бе оставен абсолютно непокрит. Въпреки че бе само на три метра от вратата, Чарлс, който може би не очакваше топката, стреля, но не успя да намери целта.

В 72-ата минута Ливърпул удвои преднината си след груба грешка в отбраната на гостите. След сгрешен пас при изнасянето на топката, тя попадна в Харви Елиът, който изведе резервата Джейдън Данс, а нападателят с лекота прехвърли вратаря на „светците” за 2:0. Пет минути преди края на редовното време Коди Гакпо направи страхотен пробив, поемайки топката от собствената си половина, пробяга близо петдесет метра и стреля силно, но над вратата. Крайният резултат оформи Данс в 87-ата минута с втория си гол в мача след безпощаден удар за 3:0.

По същото време в друг мач от 1/8-финалите на надпреварата Уулвърхемптън победи с минималното 1:0 Брайтън. За „вълците“ се оказа достатъчен голът на Марио Лемина, който падна още във 2-рата минута. За място на полуфиналите Уулвс ще се изправи срещу Ковънтри.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!