Хъл Сити трепери до последно, но в крайна сметка елиминира Дарби Каунти в плейофите на Чемпиъншип, въпреки че загуби с 2:0 у дома. Тимът на Стив Брус достигна до финалния плейоф за определяне на последния отбор, който от следващия сезон ще играе във Висшата лига, след като успя да победи с 3:0 в първата среща.

Дарби отбеляза още в 8-ата минута. Мартин спечели борбата във въздуха след центриране и пусна към Джони Ръсел, който  стреля. Защитата на домакините изби, но в добавката той бе безпощаден – 0:1.

Ръсел бе близо и до втори гол 10 минути по-късно, но ударът му от фаул мина на сантиметри от вратата.

Гостите не спираха с опитите да наваксат изоставането си от първата среща, като в 31-ата минута фронтален изстрел на Крейг Брайсън от 30 метра мина на сантиметри от лявата греда на домакините.

Надеждите на Дарби Каунти станаха още по-големи, когато Андрю Робъртсън си вкара автогол в 36-ата минута.

Дарби Каунти се хвърли още по-настървено след началото на второто полувреме. Хъл Сити обаче се бранеше с всички сили и не допусна да се стигне до нов гол. Домакините бяха изнервени и предимно пазеха резултата, който ги устройваше, като разчитаха на спорадични контраатаки, за да изнесе топката от своята половина.

В крайна сметка момчетата на Стив Брус удържаха резултата, а напрежението ескалира след последния съдийски сигнал, когато играчите на двата отбора опитаха да стигнат до саморазправа. Щастливата публика на домакините обаче нахлу на терена, за да празнува продължаването напред и до инциденти не се стигна.

Хъл ще спори с Шефилд Уензди за място във Висшата лига от новия сезон. Двубоят е на "Уембли", на 28 май.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!