Нюкасъл и Ливърпул завършиха при 0:0 в единствен двубой от днешната програма на 16-ия кръг на английската Висша лига и последен за 2020 година.

По-рано днес лондонското дерби между Тотнъм и Фулъм беше отложено, което насочи всички погледи към "Сейнт Джеймсис Парк" в Нюкасъл. Домакините първи имаха реална възможност да открият резултата, но опитът на Калъм Уилсън не завърши с успех. Ливърпул отвърна с шут на Трент Александър-Арнолд в 25-ата, но също безрезултатен.

Между 33-ата и 35-ата минута и двата тима имаха чудесни възможности за гол, но първо Айзък Хейдън пропусна за домакините, а след него и Мохамед Салах за гостите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Египтянинът остана на сантиметри от голов удар в 42-ата минута, но се оказа по-бавен от противников защитник. В края на полувремето и Роберто Фирмино се записа сред пропусналите да вкарат гол заради страхотна намеса на вратаря на Нюкасъл.

Десет минути след подновяването на играта Ливърпул отново беше на косъм от първия гол в мача, но ударът на Мане премина на сантиметри от гредата.

Малко след него и Фирмино се отчете с неточен удар, а десет минути преди края на редовното време Нюкасъл можеше да нанесе своя удар, но ударът на Кларк с глава беше спасен от Алисон.

Само минута след това Ливърпул вече се виждаше напред в резултата, но топката беше изчистена от голлинията след рикошет в Мане, насочил я към вратата.

В продължението Фирмино направи пореден пропуск пред вратата на домакините, с което Ливърпул записа шесто равенство от началото на сезона и остава начело, но само с три точки аванс пред Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА